четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Хекимян: Терзиев е отговорен за изсечените дървета по „Опълченска“

      Loading the player...

      Кметът Васил Терзиев носи цялата отговорност за изрязването на дърветата по „Опълченска“, това заяви на брифинг в Столичния общински съвет Антон Хекимян от ГЕРБ.

      „Той лично е подписал договора, той носи отговорността“, допълни Хекимян.

      Миналата седмица започна изсичането на дърветата по централната софийка улица, а множество хора излязоха на протест срещу това. „Въпреки че загубихме битката за дърветата, се надяваме, да спечелим войната и тук да не се превърне в магистрала”, посочиха протестиращите. „Засрамете се” скандираха още те.

      Заместник-кметът на София Иван Василев съобщи, че след многобройни срещи с граждани са направили предложение да бъде добавен жив плет, който да раздели пътното платно от тротоарите на ул. „Опълченска“. На въпрос за премахването на дърветата, Василев отговори, че 39 дървета ще бъдат премахнати, но на тяхно място ще бъдат засадени 50 дървета по продължението на ул. „Опълченска“ и 53 дървета в близост. Причината за сечта на дърветата е ремонт на участъка. Проектът предвижда реконструкция на инженерната инфраструктура. Реконструира се канализацията, изграждат се нови тръбни мрежи, канални и водопроводни клонове. Ще бъде обновена електроразпределителната мрежа. Ще бъде направено и преустройство на тролейбусната контактно-кабелна мрежа, както и реконструкция на трамвайния релсов път при кръстовището на ул. „Опълченска“ и ул. „Пиротска“.

      Хекимян обясни на брифинг в СОС, че днес се е провела комисия и освен изключително назидателния тон на Васил Терзиев и Борис Бонев, на гражданите на София са били обещавани различни ремонтни дейности и е имало опити за подкуп.

      „Запушват се устите на хората“, заяви Хекимян и поясни, че „явно това ще се вижда вече – арогантно отношение“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ