сряда, 18.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
18.7 C
Варна
Search Suggestions

      Израелски въздушен удар на Западния бряг, има загинали

      При израелски въздушен удар днес бяха убити най-малко петима души в град Тубас на Западния бряг, съобщиха палестинските спешни служби. Това се случва докато израелските сили за сигурност продължават своята операция, насочена срещу подкрепяни от Иран въоръжени групи, според военни източници. Палестинският Червен кръст съобщи, че спасителните екипи са открили пет тела на мястото на удара.

      Израелските въоръжени сили потвърдиха удара, заявявайки, че е поразил въоръжена групировка, въпреки че не предоставиха допълнителни подробности. Входовете и изходите от град Тубас бяха блокирани и израелска военна техника, включително земекопни машини и бронетранспортьори, бяха забелязани в града, който се намира близо до границата с Йордания в северната част на Западния бряг.

      Израелските сили извършват редица операции в северната част на Западния бряг през последните две седмици, включващи продължителни щурмове и претърсвания в Тубас, Дженин и Тулкарм. Тези градове имат значително присъствие на въоръжени групировки, включително Хамас, Ислямски джихад и Фатах, съобщава Ройтерс. Докладва се за тежки сблъсъци между израелските сили и палестинските бойци, а на улиците и на инфраструктурата в трите града са причинени значителни щети.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ