сряда, 18.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
18.7 C
Варна
Search Suggestions

      ПОДКРЕПА ЗА КИЕВ: Ердоган призова Русия да върне Крим на Украйна

      Във видеообръщение към Четвъртата среща на върха на лидерите на Кримската платформа турският президент Реджеп Тайип Ердоган поиска Русия да върне контрола над Крим на Украйна, съобщава Anadolu Agency.
      Ердоган потвърди непоколебимата подкрепа на Турция за териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна, заявявайки, че връщането на Крим е изискване на международното право. Той подчерта, че Турция не е признала анексирането на полуострова от Русия и изрази безпокойство от „непоносимата болка“, понесена от кримските татари по време на руска окупация.
      Турският лидер повтори ангажимента на Анкара за прекратяване на конфликта и постигане на справедлив и траен мир, който зачита териториалната цялост и суверенитета на Украйна.
      Докато Турция при Ердоган се въздържа от налагане на санкции на Русия и улеснява начините Русия да избягва санкциите, наложени от други нации, тя също така е значителен поддръжник на Украйна. Турция предостави военна помощ, включително дронове Bayraktar, колесни бронирани превозни средства и помощ при изграждането на военни кораби.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ