сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Петров: Ако Илков не дойде, парламентът ще се изнесе в МВР

      Петър Петров от ПГ на „Възраждане“ поиска предвиденото като пета точка в дневния ред изслушване в пленарна зала на служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков да стане първа точка за днес.

      Председателят на парламента Рая Назарян съобщи, че преди броени минути е пристигнало писмо от Министерството на вътрешните работи (МВР), въпреки че още вчера е качено в програмата на НС изслушване на вътрешния министър, че Атанас Илков от 25 септември до 26 септември включително е възпрепятстван да присъства на заседание на НС и на комисиите поради „неотложни случаи“. Това предизвика скандал в залата.

      „Няма как да го подложа на гласуване след като министърът уведомява, няма механизъм, с който да го принудим да присъства в залата“, обясни Назарян.

      Петър Петров от „Възраждане“ посочи, че основната задача на назначеното и заклело се в тази зала служебно правителство е организацията и провеждането на справедливи и честни избори. „В тази връзка темата на изслушването, което бе поискано от нас, е именно бездействието на МВР по отношение на купуването и продаването на гласове на миналите парламентарни избори, последвалото политическо ангажирането на тогавашния служебен министър с участие в сегашните парламентарни избори и бездействието на МВР по отношение на превенцията срещу купуване и продаване на гласове на настоящите избори“, подчерта той.

      Петров помоли Назарян отново да направи опит да се обади на МВР и увери, че ако Атанас Илков не дойде на изслушване, „парламентът ще се изнесе в МВР да провери каква е тази неотложност, къде точно е министърът и какво прави“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ