вторник, 01.10.24
11.8 C
София
17 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      Израел нанесе въздушни удари по южни райони на Бейрут

      Израелската армия късно тази нощ нанесе най-малко два въздушни удара по южни райони на Бейрут, предаде Ройтерс, като се позова на ливанските сили за сигурност.

      Репортери от агенцията са видели два проблясъка и са чули силни взривове, идващи от южната част на града.

      По-рано израелската армия предупреди, че ще атакува определени сгради в южни предградия на Бейрут, като посочи, че там има обекти на шиитската групировка „Хизбула“. Обитателите на сградите бяха призовани да се евакуират незабавно.

      Семейства, живеещи в тази част на града, разказаха пред Ройтерс, че трудно са намерили таксита, които да ги изведат достатъчно бързо на безопасно разстояние.

      През последните дни много хора избягаха от южните предградия на Бейрут заради зачестилите израелски удари. Приютите обаче са пълни и евакуиралите се граждани са принудени да спят по улиците, отбелязва Ройтерс.

      Същевременно се засилиха опасенията от израелска сухопътна офанзива. Ливански военен източник заяви за Франс прес, че ливанската армия препозиционира и прегрупира своите части по южната граница на Ливан. Държавният департамент на САЩ съобщи, че е бил информиран от Израел за ограничени сухопътни операции в Ливан.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ