Search Suggestions
      понеделник, 07.10.24
      11.8 C
      София
      18 C
      Пловдив
      15.8 C
      Варна
      Search Suggestions

          Ефбет Лига – Лудогорец с минимална победа, Спартак Варна обърна Локомотив София

          В друга среща от неделния ден Хебър и Ботев Враца завършиха 1:1

          Лудогорец надделя трудно над Локомотив Пловдив с 1:0 в мач от 11-тия кръг на първенството. Единственият гол отбеляза Рик Джонатан в 84-та минута. С победата си орлите се откъснаха на три точки пред втория Левски, като имат и мач по-малко. Като цяло срещата премина с надмощие на шампионите, но многото добри намеси на Мартин Луков и гредите на два пъти попречиха за по-изразителен успех.

          Първият точен удар дойде в 12-та минута. Тогава Дуа засече с глава центриране, като опитът му бе лек. След това Пъотровски се оказа на добра позиция, но Сегура спря удара му. Малко преди края на първото полувреме Дуарте надскочи всички, пробва късмета си – отново без особени проблеми за Луков.

          През второто полувреме лидерите вдигнаха оборотите и положенията зачестиха. В 65-та минута Диниш Алмейда остана на сантиметри от попадението. Той отправи мощен изстрел с глава, а стражът на Локомотив спря топката, току преди тя да премине гол-линията с целия си обем. 14 минути преди края орлите уцелиха първата си греда. Нейн автор беше Ивайло Чочев. Последваха два опасни удара на Маркос. И след тях нулевото равенство пак се запази. Така се стигна до 84-та минута. Рик Джонатан напредна от фланга навътре по игрището и шутира от над 25 метра. Този път Луков не се намеси убедително и топката влетя в мрежата му – 1:0. Малко след това гостите можеха да изравнят. След центриране топката попадна в Пашов, а той необезпокояван от няколко метра отправи коженото кълбо с глава встрани. Докрая домакините имаха още две възможности за ново попадение, но късметът обърна гръб на Джонатан.

          С поредната си победа Лудогорец събра 28 точки от 10 мача и оглавява класирането. От своя страна Локомотив Пловдив е едва десети с 12 пункта от 11 изиграни срещи. В следващия кръг зелените пътуват до София за среща със Септември, а смърфовете играят с Ботев Враца.

          В друг мач от кръга Ботев Враца и Хебър завършиха наравно 1:1. Срещата се игра на стадион „Локомотив“ в Пловдив. В десетата минута Божидар Пенчев откри резултата за символичните домакини, а в 21-вата Дилян Георгиев изравни. Срещата не предложи кой знае колко интересни положения. За сметка на това главния съдия даде 8 жълти и един червен картон. С постигнатия резултат двата отбора остават на дъното в класирането. Хебър е 16-ти, със седем точки от 11 мача. А Ботев Враца е 15-ти, с точка повече. След две седмици Хебър гостува на Черно море, докато Ботев домакинства на Локомотив Пловдив.

          В най-интригуващата среща като развой за деня Спартак Варна обърна геройски Локомотив София и го победи с 3:2. Гостите поведоха още до 13-та минута с две попадения. Първо Красимир Станоев откри резултата, преди да са изминали 120 секунди. В 13-та минута Анисе Бру удвои аванса на отбора си. Малко преди изтичането на половин час игра Кристиан Илич намали пасива на Спартак. През второто полувреме соколите стигнаха до равенство чрез Ахмед Ахмедов. Голмайстора на варненци вкара в 59-та минута. Пълният обрат донесе Ивей с гол в 90-та минута. С тази победа спартаклии се подреждат на 4-то място с 21 точки от 11 мача. А Локомотив София е 14-ти и има едва 10 точки. След паузата за националните отбори варненци гостуват на Берое, а столичани приемат Крумовград.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions