Search Suggestions
      четвъртък, 17.10.24
      Search Suggestions

          СДВР: По-малко катастрофи и загинали в София през 2024г.

          От началото на годината на територията на София са настъпили 588 тежки пътни инциденти или това е с 11 по-малко за същия период на миналата година. Това заяви комисар Валентин Крушарски, началник на отдел “Пътна полиция” в СДВР.

          “Ранените при тези инциденти са 693 или с 2 повече. Загиналите на територията на София от началото на годината са 25 или с 14 по-малко в сравнение със същия период на 2023 г.”, каза още Валентин Крушарски.

          Тези добри резултати се дължат на засиления контрол на всички служби в СДВР, не само на пътна полиция, а и на охранителна полиция и на няколко законови промени, които са направени през миналата година.

          „Най-честите нарушения на територията на София са нарушенията извършвани от водачи, които карат с превишена скорост. От началото на годината са установени 302 949 нарушения на столицата за превишена скорост. Това е с над 32 000 повече в сравнение със същия период на миналата година“, обясни комисар Крушарски и добави, че това е едно от основните нарушения.

          Проблем е неизползването на предпазни колани и други обезопасителни системи не само от шофьорите, но и от пътниците в дадено превозно средство. „Наказаните от началото на годината са с 1000 повече в сравнение с миналия период. В цифри това означава 6 273 водача, пътници и хора, които превозват своите деца неправилно в автомобила“, уточни той.

          Над 40 водача са санкционирани за неправилно карана на електрически превозни средства, по-известни като тротинетки. „Бележат ръст. За миналата година са около 15“, добави комисар Крушарски.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions