Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Протестна подписка срещу спирането на влакове в Северна България

          Ръководството закъсня за срещата с час заради авария на влака, с който са пътували

          Над две хиляди жители на различни населени места от Северна България са събрали протестни подписки срещу предвиденото спиране на влакове с новото разписание на БДЖ от 15 декември. Представители на областните управи и на общините изразиха недоволството на хората на среща с ръководствата на „БДЖ Пътнически превози“ и на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, която се проведе в Горна Оряховица.

          Ръководството на железниците закъсня с един час за срещата в Горна Оряховица, защото при гара Роман е аварирал локомотивът на бързия влак София – Варна, с който са пътували. Даниел Илиев, ръководител на отдел „Организация на превозите и график за движение на влаковете“ в БДЖ Пътнически превози, заяви: „Не мога да кажа точно колко влака отпадат. Намалили сме влаковете, където са най-слаби пътникопотоците“.

          Има силно недоволство в пограничната община Генерал Тошево, защото се спира единственият влак между Добрич и  Кардам. Заместник-областният управител на Добрич, Живко Желязков заяви: „БДЖ се използва от по-бедни хора, студенти, пенсионери. Особено през зимата влакът е единственото превозно средство, което може да се движи“.

          Спират се влакове и в Силистренско, особено между Самуил и Силистра, посочи заместник-областният управител Юксел Исмаил: „До сега бяха четири влака, предвиждат да останат само два. Няма да стигат до Силистра“. От 15 декември ще спре и експресът „Синия Дунав“, директният влак от Русе за София, защото пътникопотокът бил малък. От общините и областните управи в Северна България завиха, че са изпратили до министърката на транспорта протестни подписки и настояват влаковете да бъдат запазени.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions