Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Израелска атака изравни със земята сграда в Бейрут (ВИДЕО)

          Израелската армия изравни със земята сграда в предградие на ливанската столица Бейрут днес, в която според нея са се помещавали „съоръжения“ на ливанската шиитска групировка „Хизбула“, предаде Асошиейтед прес.

          Агенцията отбелязва, че във въздуха са се носели дим и отломки на стотина метра от мястото, на което говорител на движението е дал пресконференция. На брифинга Мохамед Афифи обяви, че „Хизбула“ поема отговорността за нападението с дрон срещу резиденцията на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху в град Цезария.

          АП уточнява, че ударът е бил нанесен 40 минути, след като израелските сили са призовали за евакуация хората в две сгради в района, и обръща внимание на факта, че днес Нетаняху се срещна с американския държавен секретар Антъни Блинкън. За първия дипломат на САЩ това е 11-о посещение в Близкия изток от началото на израелско-палестинския конфликт в ивицата Газа, избухнал на 7 октомври миналата година, след изненадващото кръвопролитно нападение на радикалната палестинска групировка „Хамас“ срещу израелска територия.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions