Search Suggestions
      неделя, 27.10.24
      Search Suggestions

          Районната прокуратура в Монтана разглежда жалба за отправена заплаха от председател към член на СИК

          Той получил заплахи за здравето и живота си

          Районната прокуратура в Монтана разглежда жалба от политическа партия, участник в изборите за Народно събрание, за отправена заплаха от председател на секция към член на комисия в район Вълчедръм.

          „Постъпила е жалба, сигнал, в която се съдържат данни за отправени заплахи от председател на СИК“, каза говорителят на РИК – Монтана Петко Петков.

          Областният координатор и пълномощник на партията за Монтана е подал жалба срещу председателя на секция в община Вълчедръм за това, че вчера на обяд с агресивен тон е обяснил на член на секцията от неговата партия, че няма да му позволи да гласува като служебно ангажирано лице в избирателния списък. Пълномощникът на партията се обадил по телефона на председателя на секцията и го помолил да спазва Изборния кодекс, но той се държал грубо и го обидил. Още един представител на партията – на по-високо ниво, също се обадил на председателя на секцията от Вълчедръмско, за да го прикани да не пречи на техния член да изпълнява задълженията си.

          В резултат получил заплахи за здравето и живота си. Последвало обаждане по телефона вечерта от председателя на секцията в община Вълчедръм до въпросния член от секцията, като го заплашил да не се яви на работа като член на СИК, защото ще бъде отстранен. Говорителят на РИК Монтана допълва: „Тъй като не е в нашата компетентност, го препратихме на Районна прокуратура – Монтана“.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions