петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Корабът „Царевна“ се върна в България

      След като месеци наред бе блокиран в украинския град Мариупол, корабът „Царевна“ се върна в България. Плавателният съд акостира във Варна, където предстои да бъде ремонтиран.

      Припомняме, че екипажът на „Царевна“ беше евакуиран през април, но на кораба остана капитанът Павел Павлов, двама български и двама украински моряци.

      Капитан Павлов разказа, че бомби са падали на метри от кораба, когато Мариупол е бил главна арена на военните действия между Русия и Украйна.

      „Загубите са основно емоционални. Трудно някой може да си го представи, ако не се е сблъсквал. Това са екстремални преживявания, които влияят на психиката,“ добави капитанът.

      „Искам да благодаря на екипажа, на всички, които проявиха мъжество и героизъм и успяха да се справят с една много тежка ситуация. Радваме се, че всички са живи и здрави, това е най-важното,“ заяви Даниел Стефанов, който е представител на собственика на кораба.

      „Предстои плавателният съд да бъде ремонтиран, тъй като има нанесени щети от военните действия, след което ще продължи да плава, но в по-спокойни райони,“ допълни Даниел Стефанов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ