Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          Адвокатът на семейството на Пламен Пенев: Полицията говори за случая с недомлъвки

          Полицията в Стара Загора говори за случая със смъртта на 58-годишния Пламен Пенев с недомлъвки, по случая все още има неясноти, а видеозаписи от нощта на инцидента са изтрити от интернет и социалните мрежи. Това обясни Емануил Йорданов, който представлява семейството на починалия след арест и гонка с полицията.

          „Всичко, което се появи в публичното пространство до този момент, буди недоумение за начина на действие на полицаите, които са били на мястото. За съжаление, кадрите са в тъмната част на денонощието и не са много ясни, но от движенията, по своята рязкост и динамичност, включително скупчването на много хора на едно място, без да се знае защо, не е трудно да преценим, че шестима души едновременно не могат да проверят лична карта на един човек и очевидно правят нещо друго. Всичко това говори за проблеми в действията“, коментира Йорданов в ефира на „Нова телевизия“.

          По думите му до голяма степен тези дела се решават от медицинските експертизи, тъй като именно те ще покажат какви увреждания е имал пострадалият, добави защитникът. Той посочи, че все още няма официално потвърждение на информация, че Пенев е починал от задушаване по време на ареста, тъй като е бил притиснат от служителите на реда. Информацията за заключението на трима съдебни лекари бе публикувана в „Капитал“ на 4 януари. Според Йорданов кадрите и записите биха могли да потвърдят един подобен изход.

          „Съмнението, което имам, е, че става въпрос за тежко физическо въздействие върху мъжа. От какъв тип – не мога да кажа. Дали е притискан, дали е удрян и това е довело до смъртния изход, ще кажат медицинските експертизи“, изтъкна Емил Йорданов.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions