петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Доналд Тръмп е осъден да плати 83 милиона долара за клевета срещу бивша журналистка

      Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да плати 83,3 милиона долара на журналистката Е. Джийн Карол. Това отсъди съдебно жури в Манхатън в петък. Карол започна дело срещу Тръмп, в което твърдеше, че той е увредил репутацията ѝ на надежден журналист, след като е казал, че тя лъже за извършено от него сексуално посегателство.По това дело вече ѝ бе присъдено обезщетение от 5 млн. долара. 

      Самият Тръмп  внезапно напусна съдебната зала по време на заключителните аргументи на адвоката на Каръл, само за да се върне по-късно. В четвъртък той говори пред съда, като речта му продължи броени минути. След това, в познатия за него стил, в доста по-дълга реч обвини съда в политическо преследване. 

      Тръмп многократно е отричал да познава Карол или някога да е упражнявал сексуално посегателство над нея. След произнасянето на присъдата той каза, че ще обжалва и това решение в публикация в социалната мрежа.

      В момента срещу Тръмп се водят четири наказателни дела за общо 91 престъпления. Той е първият президент в историята на САЩ, който получи криминални обвинения.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ