неделя, 29.09.24
16.3 C
София
15 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      ВЪПРЕКИ СПОРАЗУМЕНИЕТО: Част от земеделците се събират отново на протест в София

      Продължават протестите на част от земеделците.

      Днес се очаква мащабен протест пред Министерски съвет в София заради „цялостно несправяне с политиката в сектора на настоящия министър Кирил Вътев и умишленото противопоставяне на бранша“. Протести ще има и на още 21 места в страната. 

      „Няма допълнителни средства за земеделието. Парите се местят от единия джоб в другия“, заявяват от Инициативния комитет за спасяване на българското земеделие, обединяващ 26 браншови организации в сектор Земеделие.

      Припомняме ви, че снощи част от бранша сключи споразумение с правителството.

      Продължаващите протестите земеделците са категорични, че осигуряването едва на 150 милиона лева за подпомагане на секторите „Плодове“, „Зеленчуци“ и „Животновъдство“ е крайно недостатъчно. Едно от основните искания на представителите на аграрния бранш е да се поемат писмени гаранции и да се осигури финансиране от страна на властта за незабавно изплащане на държавната помощ по отношение на чувствителните сектори в пълния финансов размер, в който тя беше изплатена през 2022 г. и 2023 г., както и да бъде приета национална позиция таванът по тази помощ да бъде увеличен двойно. 

      Организациите искат и ставката на Вътев, като казват, че за девет месеца той не е успял да покаже и прокара нито една идея, политика и законодателно предложение, а искането за неговата оставка е колкото политически акт, толкова и опитите за неговото запазване на поста.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ