четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Пожарите у нас: Военнослужещи с вертолети се включват в борбата с огнената стихия (СНИМКИ)

      В петък пожари избухнаха в различни райони на страната, на някои места беше обявено частично бедствено положение. Военнослужещи от състава на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили участват в гасенето на пожари в различни райони на страната, съобщиха от МО.

      пожари

      Два вертолета на Военновъздушните сили ВВС – Ми-17 и AS 532 AL Cougar, от състава на 24-та авиобаза – Крумово през вчерашния ден, 12 юли, гасиха два пожара – в боровата гора в труднодостъпната местност в Средна гора между селата Михилци и Песнопой и по-късно възникнал пожар в района на село Срем, община Тополовград, област Хасково.

      пожари

      Участието на вертолет Ми-17 в гасенето на горския пожар в област Пловдив продължи 3 часа, като бяха направени 21 захода и бяха хвърлени 42 тона вода. Вторият вертолет AS 532 AL Cougar изпълни задача с продължителност 5 часа и 25 минути, като направи 52 захода и хвърли 83 тона вода. След това той беше пренасочен към пожар в района село Срем, община Тополовград, където за 2 часа и 15 минути направи 3 пуска на 6 тона вода.

      Днес е получено и искане от МВР за два хеликоптера от 24-та авиобаза – Крумово за овладяване на пожар, възникнал в землището на село Горноселци, община Ивайловград, област Хасково.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ