петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Срутеният блок в Истанбул: Двама души са арестувани

      Властите в Истанбул са арестували двама души във връзка срутването на блок в Истанбул днес сутринта, при което загинаха един човек, а осем души са ранени, съобщи турската телевизия АХабер.

      Двама от ранените са в тежко състояние. Сред пострадалите е едно момиченце на 6 месеца. Няма повече хора, затрупани под развалините, информира ТРТ Хабер.

      Инцидентът е станал в 8:40 часа местно време в квартал Кючюкчекмедже на брега на Мраморно море в европейската част на Истанбул.

      Първо бе задържан собственикът на блока Хаджи Мурат Генч, а след него собственикът на заведение за дюнери, което се намирало в приземния етаж на блока. По времето на трагедията заведението е било затворено, тъй като е в почивен ден. Очевидци заявиха пред Си Ен ЕН Тюрк, че ако заведението е било отворено, жертвите са щели да бъдат повече.

      Неделя е и хората си бяха в къщи, по улиците в махалата нямаше много хора, ако беше работен ден трагедията щеше да бъде огромна, коментира пред тв камерите жител на квартала, където се намира рухналата сграда, Мустафа Берен.

      Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч заяви, че разследването за причините и виновните за трагедията се води от републиканската прокуратура. В рамките на разследването се очаква да бъдат огласени и причините.

      Отначало се посочи, че блокът е бил триетажен, но министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мехмет Йозхасеки съобщи, че към блока е бил надстроен нелегално с още един етаж и половина, което означава, че сградата е била 5-етажна. По думите му в строежа е бил използван пясък от морето.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ