понеделник, 30.09.24
8.5 C
София
13 C
Пловдив
11.8 C
Варна
Search Suggestions

      14 000 полицаи пазят изборите

      МВР информира, че е изградена пряка връзка между звената на полицията и прокуратурата, които работят за противодействието на купуването на гласове. Екипи на вътрешното министерство водят разследвания по сигнали в различни региони на страната. Комисар Тодор Грабенаров, заместник-началник на Главна дирекция „Национална полиция“ заяви, че в осигуряването на изборния процес участват около 14 000 служители на МВР. „Създадена е необходимата организация и координация между изградените звена с прокуратурата на Република България по противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите“, уточни Грабенаров.
      До края на днешния ден хората, които нямат редовни лични документи, ще могат да получат удостоверение от полицията, с което да могат да гласуват, съобщи Светлана Ценева от Дирекция „Български документи за самоличност“:
      „Удостоверителните документи се издават в случай на изгубена или открадната лична карта или зелен граждански паспорт, лична карта, която е с изтекъл срок на валидност или ако лицето не притежава такава, т.е. за първи път ще му се издава лична карта“, обясни Ценева.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ