четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОФИЦИАЛНО: Биляна Петрова е на свобода

      Десислава Иванчева все още е в затвора

      Бившата зам.-кметица на столичния квартал „Младост“ Биляна Петрова е освободена от затвора. Това е решението на Апелативния съд в Бургас и е окончателно.

      Причината за пускането на Петрова на свобода е нейното здравословно състояние. За освобождаването стана ясно от профила на Петрова в социалните мрежи.

      Бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева бе осъдена на 6 години затвор от Върховния касационен съд (ВКС) за искане и получаване на подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Заедно с Иванчева по същото обвинение бяха осъдени бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и предшественикът на Иванчева на кметския пост Петко Дюлгеров съответно на 5 и 4 години лишаване от свобода.

      Обвинението бе, че през 2018 г. чрез изнудване Иванчева е поискала от Ваклин 250 000 евро, за да бъдат придвижени преписките му в общината, после е намалила исканата сума на 187 000 евро.

      Петрова беше осъдена на 5 години затвор, а предшественикът на Иванчева като кмет на „Младост“ – Петко Дюлгеров – на 4 години затвор. През юли Окръжният съд в Сливен освободи предсрочно Петрова, но прокуратурата протестира това решение.

      На 10 август Иванчева призова за освобождаването на Петрова. Десислава Иванчева все още е в затвора.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ