четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Задържаха издирвания мъж за пожара край Сливен

      Според събраните доказателства извършителят е действал сам

      Снощи е бил задържан издирваният за пожара в местността Бармук баир край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.

      27- годишният мъж от Сливен, който е криминално проявен и е в изпитателен срок на присъда за друго умишлено престъпление, ще бъде привлечен като обвиняем за палеж. Според събраните доказателства извършителят е действал сам.

      Наказанието за палеж е лишаване от свобода от една до осем години. Районната прокуратура в Сливен образува досъдебно производство за умишлен палеж във връзка с инцидента.

      Снимка БГНЕС

      В деня на пожара друг мъж, на 20 години, също беше задържан, но според прокуратурата няма основания той да бъде привлечен към наказателна отговорност и ще бъде свидетел по делото.

      Припомняме, че пожарът, който обхвана гориста местност край Сливен близо до параклис „Свети Георги“ и 33-метровия кръст на върха на Бармук баир, беше овладян и локализиран от различни служби, включително пожарна, горска, военна, доброволческа и планинска спасителна служба, както и хеликоптер от авиобаза Крумово. Общата площ, изгорена при пожара, беше над 400 декара.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ