четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ЕК препоръча забрана за пушенето и на открито

      Европейската комисия препоръча по-добра защита на хората от въздействието на вторичния тютюнев дим и аерозоли чрез преразглеждане на Препоръката на Съвета за среда без тютюнев дим, съобщиха от Комисията.

      Новата инициатива препоръчва на държавите членки да разширят политиките в областта на околната среда без тютюнев дим, така че да обхванат ключови зони на открито – обществени детски площадки, увеселителни паркове и плувни басейни; открити пространства около здравни и образователни помещения; обществени сгради; както и транспортните спирки и гари.

      Отправя се призив към държавите членки да разширят политиките за среда без тютюнев дим, като в тях се обхванат нововъзникващи продукти като нагреваемите тютюневи изделия и електронните цигари, които достигат до все повече млади потребители.

      Комисията ще предостави подкрепа, включително чрез преки безвъзмездни средства на стойност 16 милиона евро от програмата EU4Health и 80 милиона евро от програмата „Хоризонт Европа“ за засилване на контрола на тютюна и никотина, както и за предотвратяване на пристрастяването. Комисията също така ще разработи набор от инструменти за превенция в подкрепа на защитата на здравето на децата и младите хора.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ