петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Израелски бизнесмен е поискал 1 милион долара за убийството на Нетаняху

      Маман е обвинен, че е обсъждал възможността да действа като паричен куриер за други в Израел

      Израелската полиция и разузнавателните служби заявиха, че са осуетили ирански заговор за убийството на висши лидери, включително премиера Бенямин Нетаняху.

      Моти Маман, 73-годишен израелски бизнесмен от град Ашкелон, е обвинен, че два пъти се е вмъкнал нелегално в Иран през Турция, за да се срещне със служители на разузнаването, ръководещи потенциални заговори от Техеран.

      Твърди се, че дискусиите са включвали потенциални планове за атака срещу Нетаняху, министъра на отбраната Йоав Галант, шефа на разузнаването и бившия премиер Нафтали Бенет, наред с други.

      Полицията съобщи, че предполагаемите заговори са били предназначени като отмъщение за убийството на ръководителя на Хамас Исмаил Хания в Техеран през юли, за което Иран обвини Израел.

      Маман е обвинен, че е обсъждал възможността да действа като паричен куриер за други в Израел, да локализира руски и американски елементи за елиминирането на противниците на Техеран в Европа и САЩ и да вербува „двоен агент“ на Мосад.

      „Израелският гражданин поискал авансово плащане от 1 милион долара, преди да извърши каквото и да е действие“, казаха от полицията. „Иранските агенти са отказали молбата му и го информирали, че ще се свържат с него в бъдеще.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ