Search Suggestions
      петък, 18.10.24
      Search Suggestions

          Саня Божиновска:Нито един македонец с български паспорт не се чувства българин

          Македонският министър на енергетиката Саня Божиновска обяви, че „нито един гражданин на (Северна) Македония, придобил българско гражданство, не се чувства като българин“.

          „Всъщност това го видяхме при преброяването в Македония с екстремно символичната бройка на самоопределили се за българи. Хората като мен искаха български паспорт по една единствена причина – икономически нужди за работа извън Македония. Ако г-жа (Илияна) Йотова смята, че измамата с документите, въведени от българската държава, ще промени моето усещане, че съм македонец, а и усещането на много мои съграждани, то или тя не разбира, че тяхната политика на уловки е провалена, или не разбира, че сме имали икономическа нужда. Тя и политици като нея сме ги оставили да си фантазират все едно са в деветнадесети век“, написа Божиновска във Фейсбук.

          Министър Божиновска призова вицепрезидента Йотова „да започне да се занимава с нуждата македонците в България най-после да бъдат признати за малцинство и да им се осигурят основни човешки права.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions