Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Девет ранени при руски удари в Харков

          При руски удари в североизточния град Харков късно в неделя са ранени девет души и е прекъснато електрозахранването на част от града, съобщиха местни служители и полиция.

          Последният удар идва в момент, когато украинските власти се подготвят за нова вълна от бомбардировки, които според тях ще бъдат насочени срещу енергийната мрежа на страната преди зимата, както направи Москва през последните две години.

          Русия атакува електроснабдяването на страната, за да направи тежката зима по-трудна за понасяне от цивилното население на страната, като се опитва да окаже по-голям натиск върху властите.

          В изявление в Telegram полицията съобщи, че Русия е нанесла удари около 22:00 ч. (1900 GMT), като е ранила четири жени и петима мъже.

          Сред ударените сгради са жилищни сгради, гаражи, бензиностанции, къщи и автомобили, се допълва в изявлението на властите в Киев.

          Медицинските служби са били мобилизирани, за да помогнат на ранените, но ударите са прекъснали електрозахранването в някои части на града, съобщиха от полицията.

          Губернаторът на областта и кмет на града Олег Синегубов потвърди в публикация в Telegram, че част от града е останала без ток.

          Нито той, нито полицията съобщиха каква част от града е била засегната от прекъсването на електрозахранването, нито коя част от електропреносната мрежа е била засегната.

          Харков, главният град на едноименния североизточен регион, е редовна цел на руските удари. Той се намира на по-малко от 30 км. от руската граница.

          През май руската армия се опита да напредне в този граничен регион, официално с цел да създаде буферна зона, която да ограничи украинските атаки срещу военни и промишлени цели на руска територия.

          Но офанзивата не успя да спре Киев да атакува руската територия ежедневно.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions