Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Украйна обяви задължителна евакуация в източен град

          Украинските власти обявиха задължителната евакуация на деца и техните семейства от град в североизточната област Харков, където напредват руските сили.

          Новият призив към цивилните да напуснат град Борова показва, че украинската отбрана се е влошила. Счита се, че градът е имал население от около 5000 души преди войната, предаде АФП.

          „Заради ситуацията с безопасността, решението насилствено да евакуираме деца с техните семейства от град Борова в Харковска област беше одобрено“, съобщиха властите в Киев.

          Силите на Москва бяха отблъснати във Харковска област, която граници с Русия, няколко месеца след тяхната инвазия през февруари 2022 г., но напоследък постигат някои успехи.

          „Евакуацията в безопасни региони ще се случи в рамките на 60 дни. За провеждането на евакуацията ще бъде разположен приемен и сборен център“, се казва в изявлението, с което се обявява евакуацията.

          По протежение на разрастващия се фронт в Източна Украйна нейните недостатъчно снабдени с ресурси и превъзхождани по въоръжение войски отстъпват позиции на руските сили, особено в индустриалната Донецка област.

          По-рано губернаторът на Донецка област заяви, че всички деца са били изведени от фронтовия град Мирноград и само няколко десетки са останали в близкия транспортен център Покровск – основната цел на руските настъпления.

          Междувременно властите в Запорожка област, която Кремъл твърди, че е анексирал заедно с Донецк и още две други, обявиха, че двама мъже на 40 и 73 години са били убити при атака с дрон. | БГНЕС

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions