събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Броят фурмите от ОАЕ

      Нарочна комисия, включваща представители на Българския червен кръст, на Министерството на здравеопазването и митнически служители ще извършат утре замерване на тонажа фурми, получени у нас вследствие на размяна с Обединените Арабски емирства.

      Припомняме, че казусът възникна на 13 април, когато на редовния брифинг на Националният оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски обяви, че сделка между две български фирми и такива от Обединените арабски емирства е довела до това България да получи 15 тона медицински консумативи. Последва разследване на сайта „Биволъ“, според което само 3 тона включват медицински защитни средства, а останалите са фурми.

      Проверка на „Евроком“ в склада на БЧК днес показа, че действително там има множество кашони с въпросния плод. Дали обаче те са 12 тона или друго количество, предстои да стане ясно утре след измерването.

      От БЧК, които само съхраняват даренията отказаха да съобщят какъв е посоченият тонаж в митническата декларация, с която са  пристигнали плодовете и ни призоваха за търпение до утре, когато ще бъде оповестена точната цифра.

      Каква ще бъде след това съдбата на фурмите следва да реши Националния логистичен център, който трябва да ги разпредели. Предположенията са, че по всяка вероятност от центъра ще се свържат с Агенция социално подпомагане, от където плодовете ще бъдат раздадени на нуждаещи се социално слаби лица.

       

       

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ