София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НАГЛОСТ: Мъж шофирал "Мерцедес"-а си с монтирана сигнална лампа и сирена в Русе

Нарушението е заснето и на видеоклип, 46-годишният водач е санкциониран

2 месецаКрими 5 Иванина Игнатова

46-годишен мъж е санкциониран от "Пътна полиция" за управление на автомобил със сигнална лампа в Русе, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Според документираното от служителите на реда, мъжът е шофирал при кръгово кръстовище на бул. "Липник" в града собствения "Мercedes AMG GLE" с монтирано устройство за подаване на светлинен и звуков сигнал, предвидено за автомобили със специален режим на движение, без да има това право.

Нарушението е установено от извършена идентификация от технически пункт в сектор "Пътна полиция". Потвърдено е и от видеоклип, публикуван в социалните мрежи.

На мъжа вчера е съставен акт по чл. 175 ал. 1 т.2 от ЗДВП. Такова нарушение се наказва се отнемане на шофьорската книжка за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв.

Полицията работи и изясняването на обстоятелствата около инцидент с автомобил в русенското село Просена. Около 20:15 ч. на 22 февруари в селото е изпратен екип на "Пътна полиция" по сигнал, че лека кола се е ударила в масивна каменна ограда на селскостопански двор на ул. "Христо Ботев", след което се е запалила и е изгоряла напълно. При пристигането на катаджиите в превозното средство не е имало хора.

Местопроизшествието е посетено от екип на пожарната и дежурна оперативна група на полицията. Извършен е оглед, при който е изяснено, че автомобилът е марка "Фолкваген", спрян от движение, а поставените му регистрационни табели са издадени за друго моторно превозно средство (МПС). Не е установено да има пострадали или свидетели на инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 345, ал.2 вр. ал. 1 от НК и чл. 345, ал.1, пр.1 от НК и се провежда разследване. Продължава работата по изясняване на фактите и обстоятелствата, довели до произшествието.