София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

ПЪРВИ ДУМИ: Кметът на Панагюрище: Това е поредната политическа бухалка

„Чатовете не мога да коментирам, защото не съм ги виждал”, заяви Никола Белишки

16 сПолитика 335 Николай Парашкевов

Като поредна политическа бухалка.

Така кметът на Панагюрище Никола Белишки определи обвиненията срещу сина му - Иван.

Вчера депутатът от „Възраждане” Стоян Таслаков заяви, че Белишки младши го е нападнал и е извадил оръжие.

А всичко това станало в магазин пред свидетели.

„Със сина ми съм говорил не повече от 10 минути, тъй като в същия момент се извършваше обиск в жилищата в София и в Панагюрище”, каза Белишки.

„Предисторията е дълга, започва преди повече от година и половина. Еманацията беше запалването на руското знаме, за което Иван съобщи и по вашата телевизия, че го прави, защото не е съгласен с политиката, водена от обкръжението на Путин. След това има безброй сигнали от г-н Таслаков”, каза Белишки.

„Чатовете не мога да коментирам, защото не съм ги виждал”, продължи градоначалникът.

Той и семейството му обаче получавали заплахи.

„Заплахи от страна на привърженици на политическата партия, която представлява г-н Таслаков, включително заплахи за убийство, както и към мен за физическа саморазправа”, заяви Белишки.

Той е подал сигнали, а лицето, отправяло заплахите, е установено. Белишки не знае дали това лице има връзка с някоя политическа партия.  

„Това е поредната политическа бухалка, не говорим само за „Възраждане”. Връщам назад 2 години и половина. Лице, което се представи като Сашо Генчев, заплаши мен и сина ми, поиска да си подам оставката. Сигнализирах полицията. След година и половина се оказа, че не може да се открие това лице. Профилът се закри”, каза Белишки.

Разказа, че са го заплашили с доноси за изнудване, за икономически престъпления и това реално се било случило.

Освен това провокациите срещу сина му от страна на Таслаков и компанията около него били многобройни, твърди кметът.

„Синът ми е млад човек, преди няколко месеца навърши 23 години. Като млад човек е необуздан и буен”, каза още Никола Белишки.