София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

"Синя България" към ВМРО-БНД: Нека бъдем заедно за силна България

Те поставиха и условия към присъединяването на ВМРО към политическия съюз

19 дниПолитика 27 Катерина Найденова

От „Синя България“ се обърнаха с призив за политическо обединение преди изборите към ВМРО-БНД.

„Синя България“ е политически съюз, който цели да обедини усилията на всички десни, консервативни, изразяващи убеденост в европейската принадлежност на България партии и граждански организации, в силна изборна алтернатива на левите либерални формации.

"Вярваме, че мястото на ВМРО е в такъв политически съюз. Проследихме с огромна изненада процеса, в който част от ръководството на ВМРО водеше разговори за вашето включване в леви политически коалиции", посочват десните.

"Изразяваме недоумението си от това партия-член на ЕКР да приеме възможността за коалиция с идеологически деривати на бившата комунистическа партия. Партия, която по коминтерновска заръка отрови насилствено десетки хиляди българи с инженерния си проект за създаване на македонска нация. Вие знаете основното различие между нас – обвързаността на част от ръководството ви с бившата ДС, червената олигархия и режима на Путин.", допълниха от "Синя България"

"Ако намерите сила да премахнете тази зависимост можем рамо до рамо да водим битката за нещата, в които вярваме. Освободете се от ченгета, доносници и евразийски зависимости и нека бъдем заедно за силна България.", казаха още те.