София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Усещам, че моят край наближава

Зов за помощ

6 месецаЗов за помощ 12

През изминалите месеци читателите на OFFNews многократно помагаха на Светлозар Дончев. Няма да е пресилено да се каже, че той оцеля именно благодарение на тази помощ. За съжаление неговото състояние се влошава. Идната седмица ще бъде ампутиран още един от пръстите му.

Вчера Светльо ни изпрати това писмо. Набрано е от дъщеря му, защото той вече няма пръсти, с които да държи писалка или да натиска клавишите на клавиатурата.

Опитахме се да го убедим да не го публикуваме - защото звучи безнадеждно и прилича на сбогуване. Но той държи да бъде публикувано - като благодарност към читателите на OFFNews, благодарение на които успя да удължи живота си с няколко месеца и даде време на децата си да пораснат. А също така и като последен вик за помощ, защото след последната покупка на лекарства, той и децата му ббуквално нямат какво да ядат.

Мили хора, вярващи и не вярващи,

Усещам, че моят край наближава.

Благодарен съм на всички, които ми помогнахте с пари, дрехи, храна и съвети през всички тези тежки за цялото ми семейство години.

Искам да знаете, че няма нещо което да съм чул, прочел или препоръчано от Вас, да не съм го пробвал, за да оздравея.

Радвам се, че след последната интервенция от преди 3 месеца, химията, която ми поставиха ми даде 60 дни абсолютно спокойствие. През тези дни, ако очите ми не виждаха липсващите неща по тялото ми сигурно щях да забравя за болестта ми. Чувствах се прекрасно почти нищо не ме болеше.

Кошмарите настъпиха през последните 10 дни. Само за седмица напълно здрав пръст почерня и сега остава отново да се настроя за пети път да се разделя с част от тялото ми. Молбата ми към Вас е за последен път да ми помогнете със средства и храна!

Със средствата ще ми направят поредната химеотерапия, която да ме закрепи за още два, три месеца. Може би много от Вас ще си помислят защо да му помагаме като ще е за 3 месеца. Уверявам Ви ще използвам тези 3 месеца, за да обясня на децата ми, какво ще виждат след време като ме погледнат с ампутирани крака и ръце. Дори искам да потърся съдействието на психолог, за да ми помогне за разговора ми с тях на тази тема. Мисля че, ако им се обясни правилно, по-лесно ще превъзмогнат тази тежка ситуация.

Замолвам Ви, ако можете да ми помогнете с храна и средства, защото ще съм с ръце които няма да мога да ползвам и да и приготвя нищо за децата си!

Дори и на оня свят да отида ще се моля за всички Вас. И най големите ни врагове да не преживяват това, което преживявам аз в момента .

Благодарен съм на всички мои приятели, които до този момент ми помагат и ви информират за състоянието ми. Но сметнах, че този пост ще го напиша лично, като поднеса лично благодарности и пожелая здраве на всички вас!

Ваш Светльо.

----

Сметката, по която може да дарите средства за лечението на Светлозар е: IBAN: BG26SOMB91301036661102 BIC: SOMBBGSF Титуляр: Светлозар Николов Дончев Revolut: @svetloehzp Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974 Телефон за връзка със Светльо за храна и дрехи е: 0877717471

Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). За него сме ви разказвали многократно и благодарение на дарителските кампании, които приятелите на Светльо организираха до сега оцелява с двете си деца. Припомняме, че допреди четири години животът на Светлозар е бил напълно нормален, когато отива на лекар заради продължителни болки в областта на краката и чува диагноза, която преобръща целия му живот.

Въпреки че се е наложило лекарите да ампутират няколко от пръстите на ръцете и краката на Светлозар, той не спира да се бори, за да спаси от ампутация целите си ръце и крака.