София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

"Възраждане": Внасяме сигнал до институциите за "Боташ"

В сигнала партията ще включи и доклада, изготвен от комисията

21 дниПолитика 11 Иванина Игнатова

Внасяме сигнал в Прокуратурата, ДАНС, БЕХ, КЕВР, МВР и Министерството на енергетиката сигнал за сделката между Булгартрансгаз и Боташ”. Това заяви Йордан Тодоров от “Възраждане” в кулоарите на парламента.

В сигнала партията ще включи и доклада, изготвен от временната комисия за разследване на всички факти и обстоятелства свързани с подписването на договора. “Докладът дотолкова, доколкото е приет в откритата си част не е засекретен, публичен е. Него ще внесем и в сигнала”, обясни Тодоров.

Според депутата, ГЕРБ целят забавяне на доклада тъй като сегашният служебен енергиен министър е Владимир Малинов, който част от хората подписали споразумението. “До нас достигна и информация, че се водят предизборни договорки за изборния ден в замяна на това този доклад да бъде заметен “под килима”, обясни депутатът.

Той постави и ултиматум. “Ако до 25 април този доклад не бъде внесен, разгледан и приет в пленарна зала, то ние ще подготвим отделен подробен сигнал с доклада, с цялата документация и ще го изпратим на ЕК”, поясни депутатът от “Възраждане”.

Снимка: БГНЕС