София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

15-годишната Никол, блъсната от тийнейджърка, претърпя операция на таза

Момичето все още е в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив

15 дниКрими 14 Васил Василев

15-годишната Никол Радуйчева от Сопот има спешна нужда от средства, за да продължи лечението си. Тя пострада тежко, след като 18-годишна шофьорка с книжка от около месец, прегази нея и приятелката ѝ на път за училище. 

Никол все още е в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Тя е настанена в Клиниката по ортопедия и травматология.

"Детето беше оперирано вчера. Претърпя операция на таза. Лекарите казаха, че буквално са я събрали. Но никой все още не може да прогнозира дали няма да се наложат още интервенции. Надявам се тази да е първа и единствена и да е минала успешно. Но, за да се изправи на крака, дъщеричката ми ще трябва да бъде в количка поне три месеца". Това каза пред Нова ТВ бащата на Никол - Иван Радуйчев.

В момента родителите на момичето не работят, за да се грижат за детето си. "Здравната каса не пое консумативите за първата операция на дъщеричката ми. Искам да изкажа благодарност на всички, които ни помогнаха със средства. Но предстои рехабилитация и дълго възстановяване", посочи мъжът. 

По думите му бащата на шофьорката, ударила Никол, се е свързал със семейството. "Той ми звъни всеки ден. Интересува се какво е състоянието на Никол. Но всичко е дотам. Аз си искам детето. Нищо повече", коментира Радуйчев. 

Съдбата на Никол трогна много хора, които подадоха ръка за набиране на средства за лечението ѝ с различни благотворителни инициативи.