София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Йоан Матев остава в ареста

Съдът не прие и искания отвод на прокурорите по делото

11 месецаПравосъдие 5 Боряна Райчева


Обвиненият за убийството в Борсовата гадина през 2015-та година Йоан Матев остава в ареста, реши на свое заседание 20-ти състав на Софийски градски съд. В началото на делото днес Матев и защитата му поискаха именно промяна на мярката му за неотклонение "задържане под стража" в по-лека такава. 
 
Освен отхвърлената промяна на мярката, съставът на съда не зачете и желанието на подсъдимия да се направи отвод на на прокурорите по делото.
 
Иначе, в поредното заседание бяха разпитани няколко свидетели, част от другите, не бяха дошли в зала. Прие се компютърна експертиза, която е свързана с чат между съученици на Матев, в който, по думите на вещото лице, има съмнителни реплики, свързани с процеса.
 
Майката на Матев отказа коментар по делото пред журналисти.
 
Припомняме, Йоан Матев беше задържан година и половина след  убийството на Георги Игнатов, който е бил наръган с нож посред бял ден на пейка в Борисовата градина. Подсъдимият е бил със сериозно променен външен вид и от тогава се намира в ареста. 
 
Братът му Марсел Матев първоначално е завел полицията до доказателства по производството, но след това в съдебна фаза се отказа да свидетелства срещу него.