София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Адвокат на ЦСКА-София: Прехвърлянето на акциите може да стане до 3 дни

"Новият собственик ще придобие клуба без никакви задължения", категоричен е юристът
28 сСпортни 389 Боян Марков

Смяната на собствеността в ЦСКА-София е подготвена и може да бъде извършена във всеки един момент. Това заяви пред Нова телевизия адвокат Светослав Трендафилов, който обслужва юридически "червения" клуб. Юристът даде повече подробности относно процедурата.

"В понеделник вечерта г-н Ганчев лично ми се обади, след това се чух и с г-н Инджов. Веднага възложих на екипа да подготви трансформацията на собствеността на клуба. Всички документи са написани и подготвени, естествено не са попълнени, защото не знам на кого ще се прехвърли собствеността на клуба. Всичко е в касата на клуба заедно с книгата и ще бъдат предложени на следващия собственик", разказа Трендафилов.

"Новият собственик ще придобие клуба без никакви задължения. Той ще може да ползва и вече реализираните  постъпления от трансферите на Антов и Соу. Самото прехвърляне на собствеността може да стане срещу 76 хиляди лева, каквато е номиналната стойност на акциите или безвъзмездно с акт за дарение", подчерта адвокатът.

"Буквално още днес може да бъде осъществено прехвърлянето, но такава сделка се вписва в Търговския регистър и ще отнеме няколко дни. Новият собственик трябва да приеме нов устав или да подпише стария. В момента, в който се появи въпросното лице, документите ще се оформят, вписваме го в регистъра и законовият срок е три дни. Моята работа е дотук", категоричен бе Светослав Трендафилов.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!