София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Агоп Каспарян, „Рего“: БСП води пред ГЕРБ с 2,7%, битката е между тези партии (ВИДЕО)

Наблюдава се висок дял на тези, които заявяват готовност да гласуват на изборите
20 чИзбори 2021 1573

Битката е между БСП и ГЕРБ. Разликата е 2,7% в полза на социалистите. Това заяви в предаването „Делници“ на Телевизия Евроком  Агоп Каспарян от институт "Рего". 

Той представи представително национално социологическо проучване на институт "Рего", проведено сред 1004 пълнолетни български граждани в периода от 25.03.2021 г. до 28.03.2021 г. Подборът на респондентите е по квота въз основа на демографските признаци: тип населено място, пол и възраст. Методът на регистрация на първичната информация е пряко стандартизирано интервю с помощта на таблети. Изследването е проведено със собствени средства на "Рего".

Наблюдава се висок дял на тези, които заявяват готовност да гласуват на изборите. От заявилите, че ще гласуват, е много висок делът на хората, които все още не са решили за кого – 15 %. Подчертаваме, че този дял е една от основните неизвестни в изборния ден, казват социолозите от "Рего".

От твърдо решилите да гласуват 28.2 % заявяват, че ще гласуват за БСП, 25.5 % за ГЕРБ-СДС, Има такъв народ – 15.7 %, ДПС – 9 %, Изправи се БГ. Мутри вън! – 6.9 %,  Демократична България – 5.2 %.  Всички останали партии остават под 4-процентовата бариера за влизане в НС.

 „Само съдът може да каже дали тези избори биха могли да бъдат анулирани или не“, подчерта Каспарян.

Националното социологическо проучване на институт "Рего", проведено сред 1004 пълнолетни български граждани в периода от 25.03.2021 г. до 28.03.2021 г. Подборът на респондентите е по квота въз основа на демографските признаци: тип населено място, пол и възраст. Методът на регистрация на първичната информация е пряко стандартизирано интервю с помощта на таблети. Изследването е проведено със собствени средства на "Рего".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!