Ананиев потвърди, че пациентите плащат нерегламентирани такси в болниците

Той ще засили Агенцията за медицински надзор

2 месецаЗдраве 35

Болници нерегламентирано изискват плащания от пациенти, които имат доброволно здравно осигуряване. Този проблем обявиха днес от Асоциацията на дружествата за доброволно здравно застраховане. По този начин се нарушават правата на най-уязвимите хора и се пречи на бизнеса да разработи продукти, които да отговарят на нуждите на здравно застрахованите. 
От своя страна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев потвърди, че има много сигнали за нарушения и дейности, които не трябва да се плащат от пациентите. 
 
 
Ананиев заяви, че няколко пъти се е срещал с представители на Асоциацията, от която са подали сигналите. А той от своя страна ги е подал в прокуратурата. По думите му, в различните болници злоупотребяват по различен начин с услугите извън задължителното осигуряване. 
 
 
 
 
Министърът на здравеопазването добави, че ще бъдат направени промени и в Агенцията за медицински надзор, като трябва да се повиши капацитетът на Агенцията и да влязат нови хора с опит и съвест, която да отговарят на морала на тази институция.
 

ОЩЕ ОТ Здраве

Учениците излизат в грипна ваканция

До 6 февруари учебните занятия са преустановени

8 чЗдраве

“Грипът тази година може да протече по-тежко при децата”

Съвети на Д-р Диана Димитрова от Катедра “Инфекциозни болести” към ВМА

14 чЗдраве

Трети случай на заразен с коронавирус в САЩ

Според агенцията заразеният е дошъл в САЩ от Ухан

1 денЗдраве