София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Андрей Янкулов с нови разкрития около убийството на Мартин Божанов

“Възможно е Петьо Еврото да го е сполетяла същата съдба”

19 сКрими 1377 Антония Лазарова

Лидерите на двете мрежи за престъпно влияние в правосъдието, които осветихме преди 4 и 3 години - Петьо Петров Еврото и Мартин Божанов Нотариуса вече са елиминирани. Единият със сигурност, а другия изчезна безследно. Има сериозни подозрения, че и него го е сполетяла същата съдба. Това обясни експертът от АКФ Андрей Янкулов в предаването “ЕвроДиков” в ефира на Евроком.

“Това очевидно показва желанието многото подробности около тези мрежи. Има много неща, които са отдолу и много други лица, свързани с тези мрежи, които продължават да са в сянка”, продължи експертът.

Той е на мнение, че историите са до голяма степен свързани.

Янулов коментира и днешната проверка, разпоредена от и.ф главен прокурор Борислав Сарафов.

“Това демонстрира търсене на една връзка между ръководството на Районна  прокуратура и мрежата около “Нотариуса”. Тази показност на въпросната акция ни навежда едни спомени от времена, където също виждахме много показни акции. От тях никога нищо не произлезе”, обясни Янкулов и прогнозира, че и този път проверката няма да доведе до пълно разплитане на кръговете около въпросните криминални групи.

Председателят на АКФ коментира и заведението на убития Божанов.

“След като публикувахме видеото с Ивайла Бакалова през 2021 година доста хора започнаха да се свързват с нас и да искат да говорят с нас. В тези резговори различни хора от обкръжението на Божанов ни споделиха за “Club SS”, но той вече не работеше”.

Притеснителното е, че в преписката за дейността на Божанов, по която са работили от ГДБОП по времето на министър Рашков е имало данни за клуба и още тогава е трябвало да се предприемат тези действие.

За изтритите данни от телефона на Божанов

“Отново сериозно трябва да се провери. Имаше информация за закъснял сигнал на покушението срещу Мартин Божанов, дали в този период между убийството и идването на служителите на реда нещо се е случило всички очакваме да разберем. Това е затворен комплекс с охранителни камери сигурно може да се установи влизали ли ли са, имало ли е лица около него и какво се е случило.