София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Авиоексперт: Странна беше реакцията на Украйна след инцидента

При катастрофата загинаха над 180 души

08:49 ч. 09.01.2020 г.Общество 35

Винаги всичко е възможно да се случи, когато става дума за техника. Но самолетът в случая е изключително нов. Говори се за пожар, за разпадане на самолета във въздуха. Твърде рано е да се правят констатации. Но това, което се вижда, все повече отклонява посоката на разследването и на потенциалните хипотези отвъд техническия проблем на този самолет. Това коментира авиоекспертът Александър Богоявленски във връзка със самолетната катастрофа в Техеран, при която загинаха над 180 души. 

Беше много странна реакцията на Украйна, която само няколко часа по-късно обяви, че причините не могат да бъдат свързани с тероризъм, което е повече от странно. Би следвало всички официални страни да запазят мълчание. Това твърдение в крайна сметка беше отхвърлено, каза още авиоекспертът. 

Според него в един такъв конфликт, какъвто е този в Близкия Изток, всичко може да се случи. А в случая със самолетната катастрофа в Иран става дума за фаза на полета, в която самолетът все още се изкачва. Самолетът изпълнява полета си до момента, в който изчезва от радара. След по-малко от две минути той изчезва и пада, допълни Богоявленски.