София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Автоинструкторите готвят протест

Причина са предложените промени от изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"

Автоинструкторите готвят протест

Причина са предложените промени от изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"

2 чОбщество 225 Борислава Миткова


Автоинструкторите готвят протести заради промените при шофьорските курсове. За пръв път браншът е обединен, заяви пред БНТ председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Промените се предлагат от изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", за да се повиши качеството на обучението и да се намалят инцидентите по пътищата. От бранша обаче смятат, че идеите са лобистки и много от автошколите няма да могат да отговорят на изискванията. Затова са готови на протест.

"Благодаря на "Автомобилна администрация", защото това, което не успяхме да направим за 15 години, те го направиха за много кратък период с бездействието си, и с нелепите си действия", заяви Иванов.

"Браншът за пръв път от 15 години е обединен изцяло. Всички подкрепят протеста с изключение на една организация, която е проводник на тези интереси", уточни той. По думите му "става дума за лобизъм с прокарване на корупционни схеми".

"Тази администрация в продължение на три години не направи нищо освен да създаде пълен хаос в начина, по който се провежда изпита, и в начина, по който се вземат дати за изпит", категоричен беше автоинструкторът и добави: "Сигналите, които даваме, че изпитите се взимат предварително от определени фирми, до момента не получават отзвук.", обясни председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.