София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Балабанов: "Има такъв народ" не беше създадена от хубаво, не искахме да ставаме политици

Депутатът в 45-тото НС от "Има такъв народ" в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
5 мПолитика 403 Ивана Иванова

И на брифингите на НОЩ, и на протестите, и в парламента се опитвахме да си свършим работата. На брифингите отивахме, за да зададем въпросите си. На протестите бяхме в началото единствената телевизия, която ги излъчваше всяка вечер и не опитахме да яхнем вълната. ПП "Има такъв народ" не беше създадена от хубаво, ние не сме искали да ставаме политици. Ние бяхме ограничавани да говорим свободно. Още като започнем от там, че референдумът, на който гласуваха повече от 2.5 млн. българи, беше изцяло унищожен. Това коментира журналистът Станислав Балабанов от 7/8 ТВ и депутат в 45-тото Народно събрание от ПП "Има такъв народ".

"След като Бойко Борисов толкова е искал да влезе в действие мажоритарната система, той имаше възможност 4 години да я подготви и да я внедри. Това се случи и със субсидията от 1 лев. Всички видяхме как Борисов, БСП и патриотите приеха субсидията да е 8 лева. 2.5 млн. българи поискаха субсидията да бъде 1 лев. А не Корнелия Нинова да излиза и от трибуната на парламента да говори, че са на страната на гражданите и не са част от статуквото. Напротив - част от статуквото са", каза още той.

"Не бих се съгласил с това, че сме се отказали от собствените си политики. ГЕРБ провалиха това субсидията да стане 1 лев в 45-тото Народно събрание. На първото гласуване субсидията мина и те се усетиха какво направиха и след това не гласуваха, за да не мине. Това се случи и с мажоритарната система", коментира Балабанов.

"Зависимостите на партиите съществуват от много отдавна. Те няма да се създадат с това субсидията да стане 1 лев. Важно е да защитим волята на избирателя", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!