София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Байдън обеща „милиони“ работни места на американците

"Да се справим с изменението на климата с американски работни места"

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов инфраструктурен план - Американски план за работни места.

"Американският план за заетост ще доведе до трансформационен напредък в усилията ни да се справим с изменението на климата с американски работни места и американска изобретателност. Да защитим нашата общност от милиарди долари щети, породени от исторически бури, наводнения, горски пожари, суши година след година, като направим нашата инфраструктура по-сигурна и устойчива. И да се възползваме от невероятните възможности на американските работници и американските фермери в бъдещето на чиста енергия, "каза той.

Байдън подчерта, че "това ще създаде милиони добре платени работни места. Това ще увеличи икономиката, ще ни направи по-конкурентоспособни по целия свят, ще насърчи националната ни сигурност и ще ни постави в състояние да спечелим глобалната конкуренция с Китай през следващите години."

Планът от 2 трлн. долара е част от стратегията за промяната на политиката на САЩ към нулеви емисии на парникови газове до 2050 г.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!