София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Байдън: САЩ никога няма да признаят Крим за руски

Според него „преди седем години Русия е нарушила международното право“
21 сПолитика 1381 Боряна Райчева

САЩ продължават да вярват, че Крим се е върнал в Руската федерация в нарушение на международното право и никога няма да признаят полуострова за руски. Това се казва в изявление на американския президент Джо Байдън.

"Съединените щати днес продължават да подкрепят Украйна, нейните съюзници и партньори, както го правят от началото на този конфликт. На тази мрачна годишнина потвърждаваме простата истина: Крим е Украйна. Съединените щати не признават и никога няма да признаят анексирането на полуострова и ние, заедно с Украйна, ще се противопоставим на агресивните действия на Русия “, каза американският президент.

Според него „преди седем години Русия е нарушила международното право, нормите, по които съвременните държави взаимодействат помежду си, както и суверенитета и териториалната цялост на съседна Украйна, като е нахлула в Крим“. "Ще продължим да работим, за да изправим Русия пред съда за нейните нарушения и агресия в Украйна", добави Байдън.


Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!