София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

БДЖ остави влака за Бургас без вагон-ресторант заради премиера

Взели локомотив от чужд превозвач, за да може да кара Бойко Борисов

БДЖ остави влака за Бургас без вагон-ресторант заради премиера

Взели локомотив от чужд превозвач, за да може да кара Бойко Борисов

11 месецаИкономика 5 Боряна Райчева


Заради прословутото пътуване на премиера Бойко Борисов, БДЖ са оставили без вагон ресторант влака София – Бургас, разкри Офнюз.

По-впечатляващ e фактът, че от „Холдинг БДЖ“ бяха закачили зад локомотива два вагона тип Бистро.

“Това е впечатляващо постижение, тъй като за простосмъртни в сегашното разписание на влаковете в цялата страна се движи само един-единствен вагон, в който пътниците могат да си купят напитки и закуски”, писа Офнюз.

Заради пътуването на Бойко Борисов и придружаващите го висши държавни чиновници, националният жп превозвач е махнал въпросния вагон от влака 8601/2 по линията София-Бургас-София.

За целта също така са изкарали чисто нов вагон-ресторант току-що излязъл от ремонт и невидял редови пътник на родното жп.

Според източници в БДЖ, премиерът е влязъл в бистро вагона, който по предназначение би трябвало да се ползва от пътуващите до морето и поискал да му направят кафе. Но оттам са отговорили, че не могат да бъдат полезни,след като няма ток.

„Толкова бързо се движим, че и токът не може да ни настигне“, коментирал пред гостите Бойко Борисов.

На всичкото отгоре, БДЖ няма един читав локомотив за прилична скорост, затова се наложи премиерът да се вози на машина на австрийската компания Rail Cargo.