София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Без PCR тест при влизане в Сърбия, ако сме ваксинирани

С ваксините на Sinofarm, Pfizer и Sputnik и AstraZeneka

Кризисният щаб за коронавирус в Сърбия реши, че няма да има смекчаване на съществуващите мерки в страната. Също така беше решено, че гражданите на Сърбия, които са напълно ваксинирани с ваксините на Sinofarm, Pfizer и Sputnik, както и тези граждани, получили доза ваксина AstraZeneka, ще имат право да влизат в страната без отрицателен PCR тест или в изолация. Същото ще важи и за чуждестранни граждани, каза кореспондентът на МВР от Белград.

Провинциалният министър на здравеопазването Зоран Гойкович заяви след сесията, че броят на заразените граждани все още е висок и че съществуващите мерки са допринесли за големия експоненциален растеж на новозаразените хора.

"Правителството ще определи с указ онези лица, които ще бъдат напълно ваксинирани, със сертификат за ваксинация от Сърбия, за да могат да влязат в страната без PCR тест и без изолация", каза Гойкович.

Пълната ваксинация включва две дози Pfizer, Sputnik V и Sinofarm. Тъй като в момента AstraZeneka има само една доза, се разбира, че една доза е равна на тези три ваксини, които изискват двойна имунизация, обясни Гойкович.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!