София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

Без спорт на закрито в областите у нас с COVID-19

При невъзможност за отлагане, същите се провеждат без публика

Без спорт на закрито в областите у нас с COVID-19

При невъзможност за отлагане, същите се провеждат без публика

24 дниСпортни 151 Златина Петкова


В областите у нас, в които има случаи на болни от  COVID-19, са забранени всички спортни прояви, става ясно от разпространена чрез медиите заповед от 11.03.2020 г. в тази посока от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

В текста на заповедта се допълва, че при невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито се провеждат без публика. Относно мероприятията на открито, те също се провеждат без публика, пише още в документа. Подобни мероприятия, в които участват деца пък са напълно забранени за провеждане.

“В областите без потвърдени случаи на коронавирус COVID-19 провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито  трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 (един) метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място. Да се дезинфекцират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието. При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България.”, са казва още в заповедта на Красен Кралев.