София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бившият ПР на ПП: Ротация ще има, въпросът е как ще седнем обратно в скута на Пеевски

,,Електоратът на ПП-ДБ не беше готов да признае думата „коалиция“, скриха я зад думата „сглобка“

1 месецПолитика 2 Марияна Стойчева

„Ротация ще има, въпросът е как ще седнем обратно в скута на Пеевски. В момента това, което легитимира управлението на ПП-ДБ, е обещанието за съдебна реформа“. 

Това коментира пред бТВ бившият ПР на ,,Продължаваме Промяната'' Диана Дамянова.

„Беше време да се направи коалиционно споразумение'', каза още тя.

Дамянова заяви, че електоратът на ПП-ДБ не е бил готов да признае думата „коалиция“, а са я скрили я зад думата „сглобка“ и , че сега е дошъл моментът и е редно да подпишат някакъв договор. 

„Силата, с която замахна ПП-ДБ, за да подмени договореностите, които вече ги имаше написани на хартия, дава сега обратна сила на Борисов“, коментира тя.

Според нея ПП-ДБ и ГЕРБ ще се разберат, защото Бойко Борисов няма причина да отиде на избори, тъй като след тях ще се окаже в идентична ситуация, докато в същото време ПП-ДБ пък ще се окажат с още по-малък процент.

„Избирателят е доста капризен – той не иска да бъде лъган. В момента се губи тази част от електората, която разчиташе на това ПП да накажат Борисов“, коментира Диана Дамянова.

Според нея и ДПС не е готово да отиде на избори, защото те искат да се разширят и да вземат по-видимо място в политическия живот.