София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Българският лекарски съюз ''озадачен'' от освобождаването на проф. Кантарджиев

От БЛС подчертават, че проф. Кантарджиев е изключителен професионалист, доказан специалист
46 сОбщество 284

Управителния съвет на Български лекарски съюз е силно озадачен и изненадан от начина, по който проф. Тодор Кантарджиев беше освободен като директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), заявяват от съсловната организация в позиция до медиите.

Случилото се е особено огорчаващо на фона 30-те и повече години от живота си, които проф. Кантарджиев отдаде на структурата към Министерство на здравеопазването, на фона на неуморния труд и огромния му принос за борбата с коварната болест и овладяването на пандемията от COVID-19 у нас, пишат от Лекарския съюз и припомнят, че проф. Кантарджиев е отличен с награда на гилдията в специалната категория "Борба с пандемията - COVID-19".

От БЛС подчертават, че проф. Кантарджиев е изключителен професионалист, доказан специалист в своята област, уважаван, както от колегите си, така и от цялото българско общество.

Български лекарски съюз е категоричен, че освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев по този начин, на фона на огромните му заслуги в борбата с пандемията, не е наградата, която той заслужава за достойно извървяния професионален път, завършват позицията си от БЛС.

Проф. Тодор Кантарджиев беше освободен от поста си с мотива за навършена пенсионна възраст. След среща с протестиращи негови колеги от Националния център по заразни и паразитни болести, здравният министър Стойчо Кацаров не промени позицията си.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!