София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Боби Михайлов: В прокуратурата бях заради поредния нелеп скандал, внесен от бивш служител

Михайлов подчерта, че вече е вписан в Търговския регистър като представляващ БФС
14 сСпортни 380

"В прокуратурата бях заради поредния нелеп скандал, внесен от бивш служител. Абсолютно несериозно е всичко. Няма място за притеснение. Не е това начинът един човек да спечели избори, без да знае как се управлява. Нямам право да говоря, защото има проверка. Някой някога им бил казал, че се оказва натиск върху клубове. Това не е вярно, не се е случвало никога. Последните три мандата съм избиран с над 85%. Няма сигнал от клуб, а от екипа на Бербатов. Това е поредното несериозно отношение към футбола, част от агресивната кампания... Аз си обичам държавата. Прокуратурата е орган, който трябва да проверява всичко". Това коментира президентът на БФС Борислав Михайлов, след като по-рано днес беше привикан в Софийската районна прокуратура по сигнал на Димитър Бербатов. 

Михайлов подчерта, че вече е вписан в Търговския регистър като представляващ БФС. Това се случи на 26 август, т.е. една седмица след въпросния Изпълком. Той коментира това по повод отказа на Агенцията по вписванията да впише решенията на Изпълкома на БФС от 19 август, включително и насрочването на редовен конгрес за 18 март 2022 г.

"След дългоочакваното мое вписване, аз съм президент. Това трябваше да се случи за два дни, но както и да е. Избран съм от конгрес и трябваше да бъда вписан от Агенцията по вписванията. Не водя война. Ние работим за футбола. Под натиск или не Агенцията отказа да впише нашия конгрес. Ние ще го впишем. Конгрес не се прави от днес за утре, прави се един-два месеца. Има много документи, свързани с дневния ред. След 100 години ще има пак БФС. Кой ще е президентът ще изберат хората. Ние работим за бъдещето на футбола. На 18 март така или иначе ще има конгрес и при това редовен, какъвто всички футболни хора заслужават. Искането за прекратяването на мандат е против устава. Мандатът е 4-годишен и може да бъде прекратен при три хипотези само, а не защото на някой му е скимнало, че е дошло времето за извънреден конгрес. Това не знам колко години след отказа му да играе за националния отбор (б.ред. - Димитър Бербатов), а сега иска да оправи българския футбол... Регистърът трябва да регистрира факти, а не да дава мотиви от една страница, написани от ваши колеги. Ще свиквам конгрес, докато въпросната агенция реши, че всички документи са изрядни, за да може хората да се организират", обясни президентът на БФС.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!