София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Богдан Милчев: Споделената отговорност ни убива на пътя

Заяви председателят на Института по пътна безопасност

17 сОбщество 229 Златина Петкова

Споделената отговорност ни убива на пътя“, заяви председателят на Института за пътна безопасност Богдан Милчев, който беше гост в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.

Милчев беше категоричен, че ако у нас се изработи пътна карта, то жертвите от катастрофите щели да намалеят с около 30%. „От Министерски съвет засега никой не е изявил желание да участва в подготвената от нас кръгла маса, в рамките на която ще се обсъжда именно изграждането на въпросната пътна карта, обясни още Милчев.

Гостът засегна и темата за инцидентите на полицаи, свързани с превозни средства. Според него никога преди не е имало толкова много подобни инциденти. Оставката на главния комисар и заместника му няма да доведат до нищо. Това дава само глътка въздух на ресорния министър, но е важно какво ще се случи след това“, изтъкна Милчев.