София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Болницата в Исперих може да стане отделение за болни от коронавирус

Това ще се случи, ако заболеваемостта в Област Разград достигне 600 на 100 000 души
7 сОбщество 285 Златина Петкова

Болницата в Исперих може да се превърне в такава, която да приема само лица с коронавирус, ако заболеваемостта в Област Разград достигне 600 на 100 000 души население. Това реши на своето онлайн заседание Областният противоепидемичен щаб.

При такава ситуация МБАЛ-Кубрат ще бъде „чиста” болница или лечебно заведение, само за незаразени с коронавирус пациенти, а МБАЛ „Свети Иван Рилски” в Разград ще осигури 20 процента от капацитета си за лечение на хора с коронавирусна инфекция.

За последното денонощие в областта са регистрирани нови 44 случая на COVID-19. Отчетено е, че с оглед на заболеваемостта през последната седмица средните стойности достигат до около 450 на 100 000 души.

С цел да се ограничи разпространението на COVID-19, се засилва контролът по спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Разград.Освен това, до края на месеца са забранени груповите празненства на закрито, не се допускат посещения на външни лица в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни в региона, затворени остават пенсионерските клубове, ограничава се и провеждането на битаци и ежеседмични пазари в населените места в област Разград.