Начало Новини Предавания На живо

Болсонаро нарече "Грийнпийс" "боклуци"

Природозащитниците заявиха, че Болсонаро е "неподходящ за длъжността, която заема"
пропускане

Болсонаро нарече "Грийнпийс" "боклуци"

Природозащитниците заявиха, че Болсонаро е "неподходящ за длъжността, която заема"

3 месецаОбщество 23 Георги Камарашев


Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро нарече екологичната организация "Грийнпийс" "боклуци", а природозащитниците счетоха изявлението му за комплимент от някой, който "унищожава околната среда".

Журналисти зададоха на държавния глава въпрос във връзка с критиките на "Грийнпийс" относно новия съвет за Амазонка, който от гледна точка на организацията няма ясни цели, планове и бюджет за тяхното изпълнение.

"Какво е "Грийнпийс”"? Каква е тази мерзост, която се нарича "Грийнпийс"? Това са боклуци, следващият въпрос", бяха думите на Болсонаро, цитирани от изданието Globo.

Междувременно от "Грийнпийс" излязоха с прессъобщение, което гласи, че Болсонаро е "неподходящ за длъжността, която заема".

Екологичната организация подчерта, че това не е първата "небалансирана реакция на голямо разнообразие от хора", с която организацията се е сблъсквала в дългата си история.

"Току-що се сблъскахме с още един от тях. В такива случаи недоволството на тези, които унищожават околната среда, звучи като комплимент", заяви представителят на "Грийнпийс" в Бразилия.